Navigacija

Studenti Građevinarstva Posjetili gradilište Koridora 5C

AktuelnostiGrađevinarstvoNovosti i obavještenja

Dana 24. novembra 2022. godine studenti treće i četvrte godine građevinarstva, u pratnji višeg asistenta mr Mladena Slijepčevića, posjetili su gradilišta koridora Vc, i to most preko rijeke Bosne kod sela Kostajnica, te tunel Putnikovo brdo 1 (dužine 1.595 m).

Trans-evropski koridor Vc predstavlja glavnu transportnu rutu u BiH od sjevera ka jugu. Povezuje Budimpeštu (Mađarska) sa jadranskom lukom Ploče (Hrvatska). Unutar BiH, ukupna dužina Koridora Vc je oko 335 km. Projektno područje se nalazi na sjeveru zemlje i dio je planirane sekcije koja prolazi kroz Republiku Srpsku (RS) u dužini od oko 46,6 km.

Studenti su upoznati sa samim projektom, načinom organizacije gradilišta, šta je urađeno i šta preostaje da se uradi do završetka projekta. Gradilišta su obišli u pratnji inženjera iz “Autoputeva RS”, Aleksandra Đuraša i Mirjane Marčetić, inženjera iz izvođačke firme “Integral inženjering a.d.”, Ljubomira Palikuće i Aleksandra Dašića, te inženjera Mladena Glamočanina ispred nadzora “IRD Engineering”.

Ova posjeta studentima će olakšati savladavanje gradiva i povezivanje teorijskog znanja sa praksom.

 

>>>GALERIJA FOTOGRAFIJA<<<

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12174/%D0%90%D0%93%D0%93%D0%A4_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%80_5%D0%A6.jpg