Navigacija

Kongres mladih matematičara u Novom Sadu

Konferencije i skupoviAktuelnosti

Srpsko naučno matematičko društvo (SNMD) u koorganizaciji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti-ogranak u Novom Sadu, Departmanom za matematiku i informatiku,Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Matematičkim Institutom SANU iz Beograda , organizovalo je Kongres mladih matematičara u Novom Sadu, od 03.-05.oktobra 2019.

Učesnici kongresa su mladi matematičari - sa doktoratom u posljednjih 10 godina, kao i studenti doktorskih studija. Ideja SNMD-a je da ovim skupom poveže mlade istih ili sličnih interesovanja, da podstakne komunikaciju među njima kao i razmjenu ideja, u cilju promocije matematike kao nauke i popularizacije među mladima.  Na kongresu je učestvovalo 107 mladih matematičara sa 14 različitih univerziteta i dvije gimnazije iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Češke, Belgije, Švajcarske i Kine, a 72 učesnika su imala izlaganje.

Koordinator projekta ,, Metode vremensko-frekvencijske analize sa primjenama’’  dr Snježana Maksimović docent matematike na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu  je učestvovala na kongresu kao jedini predstavnik Univerziteta u Banjoj Luci i imala izlaganje pod nazivom ,,Sequential approach to ultradistribution spaces ’’

(https://kmmns.pmf.uns.ac.rs/#/home).

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8626/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81.jpg