Navigacija

Fulbrajt stipendije za akademsku 2018/2019. godinu

AktuelnostiSavez Studenata AGGFStipendije

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za aplikacije za prestižnu Fulbrajtovu stipendiju za akademsku 2018/2019 godinu. Aplikacije se primaju od 1. oktobra do 4. decembra 2017. preko internet stranice američke amabasade u BiH. 

Fulbright Scholar program stipendija američke vlade omogućava odlazak manjeg broja odabranih univerzitetskih profesora, naučno nastavnog kadra i stručnjaka svih profila u Sjedinjene Države na jedno-semestralni ili dvo-semestralni akademski boravak, istrazivački rad ili kombinaciju naučno istrazivačkog rada i predavanja, te sticanje odgovarajućeg potrebnog naučnog, stručnog, obrazovnog i kulturološkog iskustva. 

Potencijalni podnosioci zahtjeva se ohrabruju da prisustvuju informativnim sastancima, koji su odlična prilika da se više informacija dobije direktno od Fulbrajtovih stipendista, koji će na osnovu ličnih iskustava odgovarati na postavljenja pitanja. Prijave se primaju preko Fejzbuk stranica Američkih kutaka u Bosni i Hercegovini, u odjeljku "Događaji".


Sastanci će biti održani u prostorijama Američkih kutaka širom Bosne i Hercegovine, u terminu 15:30-16:45 i po sljedećem rasporedu:


10. oktobar, Tuzla i Mostar
11. oktobar, Banja Luka (Carice Milice br. 9), Doboj i Zenica
12. oktobar, Sarajevo i Bihać. 

Za sve informacije i pitanja dostupan je e-mail: bhexc@state.gov ili telefon: 033 704 066.