Navigacija

Takmičenje za studente arhitekture

Aktuelnosti

FAKRO, drugi po veličini proizvođač krovnih prozora u svijetu i A10 - Časopis za Evropsku arhitekturu, sa oduševljenjem pozivaju studente arhitekture iz cijelog svijeta da učestvuju u Međunarodnom dizajnerskom takmičenju

"FAKRO Inspirira - Prostor za nove vizije"

Takmičarski zadatak uključuje dizajniranje i dostavljanje arhitektonskog koncepta vizualizacije zgrade - rezidencije. Zgrada u projektu mora uključivati širok spektar FAKRO proizvoda (krovni prozori, ravni krovni prozori, ljestve za potkrovlje i dodatke za prozore). Zgrada mora biti dizajnirana tako da je njena realizacija moguća uz korištenje dostupnih tehnologija. Dizajnirana zgrada također treba biti funkcionalna, energetski efikasna, puna svjetla, korisnički i ekološki prihvatljiva. Tijelo zgrade treba da se u potpunosti uklapa u okolinu.

Nagrade u takmičenju su:

1. i 2. mjesto Licence AutoCAD Revit LT Suite - 1 godina pretplate s naprednom podrškom i vaučeri koji pokrivaju boravak u FAKRO uz razgledanje grada Krakova i panel diskusiju sa Krzysztof Ingarden

3. – 10. mjesto vaučeri koji pokrivaju boravak u FAKRO uz razgledanje grada Krakowa i panel diskusiju sa Krzysztof Ingarden.

Rok za takmičenje: 01.03. – 12.09.2016.

Uslovi koje trebate ispuniti da bi učeštvovali u takmičenju:

1. Izvršiti takmičarski zadatak u skladu sa pravilima i propisima. 2. Preuzeti, popuniti i potpisati obrazac za prijavu. 3. Skenirati dokument kojim se potvrđuje da li je učesnik student arhitekture. 4. Takmičarski zadatak, skenirani prijavni obrazac i dokument moraju biti upakovani u jedan folder koji će biti nazvan po kodu usvojenom od Odbora. Sačuvajte folder kao ZIP datoteku. 5. Učitajte folder na serveru. 6. Kopirajte generirani link i pošaljite ga na idc@fakro.pl 7. Pričekajte na informaciju da je vaš projekt kvalifikovan za evaluaciju od Žirija (do 10 dana).

Projekti u takmičenju će biti ocjenjivani od međunarodnog Žirija!

Više informacija na: www.denaro.ba ili www.fakro.com

FAKRO TAKMIČENJE-ZA-STUDENTE-ARHITEKTURE_FAKRO.pdf