Navigacija

Arhitektonski studentski kongres - ASK 2016

Aktuelnosti

Studenti Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije Univerziteta u Splitu su bili domaćini ovogodišnjeg XV Arhitektonskog Studentskog Kongresa (ASK) koji je održan od 12-16.05.2016. godine u Splitu. ASK se tradicionalno održava svake godine i okuplja studente arhitekture sa prostora bivše Jugoslavije. Na ovogodišnjem ASK-u je učestvovao Univerzitet u Banjoj Luci i Arhitektonsko‐građevinsko‐geodetski fakultet, sa timom od 11 studenata kojim su koordinisali doc. dr Tanja Trkulja i viši asis. Dubravko Aleksić, uz učešće predstavnika Arhitektonskih fakulteta Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici, Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Podgorici i Skoplju. Arhitektonski studentski kongres je otvorio prof. dr Boris Trogrlić, dekan Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije Univerziteta u Splitu.

Tema ovogodišnjeg ASK‐a bila je „Arhitektura u doba migracija“, a osnovni cilj povezivanje studenata kroz saradnju i razmjenu znanja i gledišta u odnosu na specifičnu temu kongresa. Programska struktura se sastojala iz tri dijela: prezentacija studentskih delegacija, pozivnih predavanja i studentske radionice.

Predstavnici svih fakulteta su pripremili svoju prezentaciju u odnosu na temu ASK-a i izložili je svim učesnicima kongresa. U ime tima Univerziteta u Banjoj Luci i Arhitektonsko‐građevinsko‐geodetskog fakulteta prezentaciju su izložili Maja Medić i Nebojša Jeremić.

Profesori Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije Univerziteta u Splitu i gostujući predavači su održali studentima niz predavanja i to: Snježana Perojević „Dioklecijanova palača“, Diana Magdić „Omnia mea mecum porto“, Ana Dana Beroš „Gradovi izbjeglica“, Idis Turato „Rijeka 2020 ECOC“ i Hrvoje Njirić „Izbjeglička kriza“.

Svi učesnici ASK-a su učestvovali u studentskim radionicama, podijeljeni u manje timove sastavljene od studenata različitih univerziteta. Svakom timu je dodijeljen jedan mentor.

Na zatvaranju ovogodišnjeg Arhitektonskog Studentskog Kongresa mentori su se zahvalili organizatorima na gostoprimstvu, dok su domaćini uručili zahvalnice svim učesnicima kongresa i poklon paket publikacija fakulteta.

Više informacija o Kongresu možete da pronađete na internet stranici:

http://gradst.unist.hr/novosti/articletype/articleview/articleid/3409/arhitektonski-studentski-kongres-ask

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA

[ngg_images gallery_ids="72" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"][/ngg_images]

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2673/naslovna-slika.png
  • /uploads/attachment/vest/2673/2.jpg