Navigacija

Održana je prezentacija Autodesk BIM

Aktuelnosti

Održana je prezentacija Autodesk BIM rješenja za arhitektonske i građevinske inženjere

Na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu u Banja Luci održana je prezentacija "BIM (Building Information Modeling) u arhitekturi i građevinarstvu - protfolio aplikacija Autodesk Building Design Suite" paketa.

Predavač je bio gospodin Marko Koljančić, dipl. inž. arh. Prisutni su bili studenti, profesori i asistenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banja Luci, kao i kolege predstavnici preduzeća iz Banjaluke i Bihaća.

Prisutnima je predstavljen Autodesk Building Design Suite kao najpotpunije softversko rješenje za kreiranje BIM projekata i upravljanje istima.

Pričali smo i pokazali konkretne primjere rada sa BIM projektima. Demonstriran je Revit-ov parametarski način modelovanja 3D objekata i kako se kreira predmjer i predračun na osnovu 3D modela sa pridruženim informacijama. Pokazali smo bidirekcionalnu kompatibilnost između Revita i AutoCAD-a za razmjenu crteža i informacija.

Saradnja između inženjera koji učestvuju na projektu je jako bitna, sinhronizovan rad donosi bržu izradu projekta i manju mogućnost greške, tako da smo kroz Autodesk Navisworks pokazali duboku integraciju sa Revit-om i načine sa pronaleženje grešaka na projektu u smislu "clash detekcija" i popravljanje pronađenih sukoba u Revit-u.

Na linku ispod možete pronaći materijal sa prezentacije.

(zatečeni sadržaj podliježe Copyright pravima i može se koristiti za vježbanje, zabranjena je upotreba u komercijalnim projektima) www.dropbox.com/sh/f155ykre2usydk9/AADl2PiZXBqojTZYqB0-Gcida?dl=0

Potrebne aplikacije za pregledanje sadržaja možete skinuti sa zvaničnog Autodesk portala: www.autodesk.com/education/free-software/all

http://www.geoinova.com/

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2604/geoinova1.jpg