Navigacija

„Arheologija u Republici Srpskoj danas“

Aktuelnosti

U skladu sa planom i programom Društva arheloga RS za 2016. godinu, u petak 27. maja, 2016. godine, u periodu od 10:00 do 13:30 časova, u Muzeju Republike Srpske u Banjoj Luci, održaće se okrugli sto na temu „Arheologija u Republici Srpskoj danas“.

Ovom prilikom pozivamo Vas da prisustvujete okruglom stolu na kojem će biti prezentovane aktivnosti istitucija i arheologa Republike Srpske od 1995. godine do danas. Cilj nam je navedenim prikazivanjem rezultata dosadašnjih ostvarenja na polju arheologije i kulturne baštine široj javnosti predočiti trenutno stanje, kapacitete kojima raspolažemo, napraviti prijedlog strategije daljeg rada koji će se uputiti nadležnim institucijama, te poboljšati komunikaciju između naučne zajednice, javnosti i organa lokalne vlasti.

Održavanje okruglog stola podržali su Muzej Republike Srpske, Grad Banja Luka, Zavičajni muzej Gradiška, Turistička organizacija Laktaši i Centar za proučavanje nasljeđa ranog hrišćanstva i Vizantije Republike Srpske Fondacija „Balkis“.

Više informacija na linku  http://drustvoarheologa-rs.com/

 Srdačno,

Goran Kalinić,

predsjednik Društva

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2638/arheologija-u-RS.jpg