Navigacija

Konferencija - THE TEACHER OF THE FUTURE

Aktuelnosti

Poštovani, Čini nam zadovoljstvo obavestiti Vas da će se u vremenu od 17- 19 juna 2016 god. u Draču, Republika Albanija održati Deveta međunarodna konferencija KNOWLEDGE CAPITAL OF THE FUTURE sa temom THE TEACHER OF THE FUTURE .

Namera nam je apostrofirati uloga, značaj, važnost i moć nastavnika (svih obrazovnih nivoa) kao centra i nosioca obrazovnog procesa i transfera znanja. Polazeći odavde, na konferenciji će se raspravljati o poziciji, funkcije i značenju nastavnika, visokoškolskog, srednjoškolskog I osnovnog obrazovanja. Ovo najviše zbog aktuelne važnosti kontinuiteta obrazovnog procesa uz pomoć koga se realizira praktična primena znanja i ostvaruje povezivanje svih relevantnih činioca koji utiču na njegovo stvaranje, korišćenje i transfer kao dinamičkog subjekta društvenog razvoja.

Tehnološke promene i njihov impact nametnuli su konkurentnost koju valja pretočiti u obrazovnu kompeticiju u funkciji spodeljivanja obrazovnih vrednosti I dostignuća. Danas, znanje kao vrednost koja galopirajući erodira svakim novim iskorišćavanjem nameće ne samo otkrivanje i transfer nego i spodeljivanje, permanentno procenjivanje i čak i internacionalnu koordinaciju procesa.

* POZIV

* CALL

* ABSTRACT TEMPLATE

* FULL PAPER