Navigacija

Drugi energetski samit u Bosni i Hercegovini

Aktuelnosti

Pozivnica za Drugi Energetski samit koji će se održati 21. i 22.04.2016. g. u Hotelu Grand Neum, u organizaciji USAID projekta Investiranje u sektor energije (EIA) i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH.

Očekuje se otvoren razgovor po ključnim pitanjima reforme energetskog sektora u Bosni i Hercegovini. I ove godine okupit će se veliki broj partnera iz državnih i entitetskih ministarstva, parlamenata, državne i entitetskih regulatornih komisija za energiju, elektroprivreda, privrednih komora, malih i srednjih preduzeća iz energetskog sektora, investitora, dobavljača, lokalnih zajednica, udruženja potrošača, fakulteta, nevladinih organizacija, predstavnika Energetske zajednice, predstavnika regulatornih komisija iz regije, te drugih međunarodnih organizacija i donatora u energetskom sektoru. Cilj samita je okupiti sve važne sudionike u energetskom sektoru u diskusiji o najvažnijim temama iz domena elektroenergetike.

Glavne teme Drugog energetskog samita u BiH su:

  • Investicioni režim u energetskom sektoru BiH
  • Maloprodajno tržište električne energije u BiH
  • Obnovljivi izvori i energetska efikasnost

Gorepomenute teme će biti realizovane kroz plenarne diskusije i radionice po ovim i drugim aktuelnim pitanjima. Drugi energetski samit organizuju i finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) .

POZIVNICA

AGENDA