Navigacija

Realizovana 1. radionica na studijskom programu drugog ciklusa Arhitektura i urbanizam, u okviru izbornih studio projekata Zeleni prostori grada i pejzaža (AGGF BL) i Arhitektura teritorije (AF BG)

AktuelnostiArhitekturaRadionice i izložbe
U sklopu nastavnog procesa i realizacije nastave, prema konceptu 'združenog kurikuluma', na studijskom programu drugog ciklusa Arhitektura i urbanizam, u okviru izbornih studio projekata Zeleni prostori grada i pejzaža (AGGF BL) i Arhitektura teritorije (AF BG), nastavnici i studenti AGGF-a su od 27. do 29. oktobra 2019. godine ugostili nastavnike i studente Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Studenti i nastavnici oba fakulteta bavili su se mapiranjem i analizom sedam lokacija u Banjoj Luci, u cilju njihovog redizajna, a sa naglaskom na unapređenju zelenih prostora grada Banja Luke. Programska struktura se sastojala iz tri dijela: terenskog rada, predavanja i radionice. Kroz zajednički rad i različite formate nastave, studenti su imali priliku da upoznaju različita metodološka polazišta nastavnika iz dvije škole arhitekture, ali i različitu kulturološku percepciju o istim prostorima.
 

Značaj realizacije nastave prema konceptu 'združenog kurikuluma' ogleda se, ne samo u povezivanju studenata i profesora, već i u razmjeni iskustava, ideja, informacija, načina rada, promišljanja i pristupa u rješavanju različitih arhitektonskih zadataka.

Galerija fotografija

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8771/Radionica_AiU.jpg