Navigacija

Regionalno druženje studenata geodezije okupilo 155 učesnika

UNIBLAktuelnostiGeodezijaNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Regionalno druženje studenata geodezije (RGSM),koje je u Banjoj Luci okupilo 155 studenata, svečano je otvoreno 27. marta 2024. godine u prostorijama Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.

,,Cilj događaja je mobilnost i edukacija studenata kroz bogat program prezentacija, takmičenja i otvorenih diskusija o aktuelnim temama u oblasti naučne i primijenjene geodezije. Značaj ovog događaja potvrđuje njegova tradicija, jer se održava jedanaesti put”, kazao je predsjednik Organizacionog odbora Petar Malešević.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin kaže da je regionalno druženje studenata geodezije jedinstven skup na ovim prostorima.

,,Ovaj skup je ujedno i uzor za studente ostalih fakulteta na Univerzitetu u Banjoj Luci, koji bi trebalo da organizuju slične događaje, jer se na ovaj način razmjenjuju iskustva i stiču nova znanja”, kazao je rektor Gajanin i istakao da su na događaj stigli studenti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske i Grčke.

Pomoćnik ministra za visoko obrazovanje doc. dr Jelena Starčević naglašava da je regionalno druženje studenata geodezije značajno iz više aspekata. Ona je između ostalog istakla da je veliki značaj Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i svih njegovih studijskih programa u budućem periodu i to na evropskom putu.

Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Saša Čvoro kaže da mu je zadovoljstvo što se konferencija dešava u organizaciji Saveza studenata ovog fakulteta. Kako je istakao, događaj u organizaciji studenata geodezije je prilika za studente, ali i nastavnike da steknu nova znanja.

Inače, svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković koji je studentima poželio ugodan boravak u Banjoj Luci, a organizatorima čestitao uspješnu organizaciju događaja. Među prisutnim na otvaranju bio je i generalni sekretar Univerziteta mr Đorđe Markez, te nastavno osoblje fakulteta.

Druženje studenata trajaće do petka, 29. marta 2024. godine.

FOTO: D. Desnica

Izvor: UNIBL

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13182/aggf_GEODEZIJA_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13182/aggf_GEODEZIJA_1a.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13182/aggf_GEODEZIJA_9.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13182/aggf_GEODEZIJA_7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13182/aggf_GEODEZIJA_10.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13182/aggf_GEODEZIJA_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13182/aggf_GEODEZIJA_1b.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13182/aggf_GEODEZIJA_8.jpg