Navigacija

Održana sjednica Skupštine Saveza studenata

Savez Studenata AGGF

Juče, 23. januara, održana je II redovna sednica Skupštine Saveza studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta za akademsku 2023/24. godinu. Pored članova Skupštine sjednici su prisustvovali prodekan za nastavu, doc. dr Žana Topalović, i dekan, prof dr. Saša Čvoro.

Na sjednici je usvojena promjena adrese, statuta, logotipa i imena Saveza, koje sada zvanično glasi Savez studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.

Pored redovnih tačaka Dnevnog reda, studenti su sa dekanom i prodekanom za nastavu razgovarali o mnogim temama.

  • U ljetnjem semestru će, na naš zahtjev, svi studenti imati jednočasovnu pauzu od 12.00 do 13.00 za odmor, odlazak u menzu ili kantinu. 
  • Prošle godine smo imali tri velike akcije sakupljanja starog papira, gdje je prikupljeno blizu 3 tone reciklažnog materijala, a sada je dogovoreno da stari papir sakuplja tokom čitave godine.
  • Pošto sadašnji urednici studentskog časopisa „Most” uskoro završavaju ili su već završili fakultet potrebno je izabrati novo uredništvo, kao i kolege koji su voljni da napišu po koji članak za nove brojeve časopisa. Veliku zahvalnost za rad i zalaganje pri pisanju prethodna dva izdanja časopisa dugujemo kolegicama Sari Đumić, Milkici Kerezović, dipl. inž. arh. Zorici Marković, Milici Ćetojević i Gorani Mitrović. Za studente koji budu aktivno radili na pisanju članaka, kao i drugim aktivnostima na fakultetu, postojaće mogućnost priznavanja Stručne praksa sa završne godine studija. 
  • Prije par godina je zaživjela ideja tadašnjeg studenta SP Arhitektura a sada dipl. inž. arh. Bogdane Uletilović koja se tiče menstrualnog siromaštva. Na sastanku Savza je sa upravom Fakulteta dogovoren nastavak realizacije projekta, gdje je planirano postavljanje polica u ženskim toaletima sa svim potrebnim higijenskim kozmetičkim potrepštinama.
  • Uspješno je održan prijem srednjoškolac iz Doboja, pa je predloženo da se ta praksa nastavi i sa drugim srednjim školama.
  • Od marta ove godine bi u organizaciji Studentskog parlamenta trebala da počne studentska sportska liga, gdje bi se igrali svi kolektivni sportovi na terenima K4. Rukovodstvo Saveza će se potruditi da obezbijedi svojim učesnicima nove garniture sportskih dresova.

O narednim aktivnostima će Savez studenata blagovremeno obavijestiti sve kolege.

Drage kolege, želimo vam mnogo sreće i uspjeha u predstojećim ispitnim rokovima.

Savez studenata AGGF-a

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13042/LOGO_SAVEZA_5-05.jpg