Navigacija

Filozofski fakultet i Društvo psihologa RS-a pokrenuli servis psihološke podrške studentima

AktuelnostiNovosti i obavještenja

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Društvo psihologa Republike Srpske su 07.04.2020. godine potpisali Memorandum o saradnji kojim se pokreće servis pružanja psihološke podrške studentima Univerziteta u Banjoj Luci tokom trajanja epidemiološke krize.

Predviđeno je da studenti Univerziteta u Banjoj Luci koji se suočavaju sa određenim poteškoćama i izazovima psihološke prirode mogu besplatno i na jednostavan način da potraže i dobiju podršku od sertifikovanih psihoterapeuta. Studenti mogu da potraže podršku svaki dan od 09.00-22.00 preko telefona 065 464 555 ili maila: psiholoska.podrska@ff.unibl.org nakon čega će ih koordinatorica povezati sa psihoterapeutom.

Obzirom na okolnosti kojima smo trenutno izloženi, očekivano je da će mnogi od nas osjetiti uznemirenost, napetost, strah; usamljenost i bespomoćnost; razdražljivost, bijes i agresivnost; probleme sa koncentracijom i učenjem; probleme u organizaciji i strukturisanju vremena; fizičke znake uznemirenosti; nesposobnost komunikacije sa bližnjima; poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti itd.  U takvim okolnostima i sa takvim ili drugim poteškoćama, ohrabrujemo naše studente da nas kontaktiraju i potraže psihološku  podršku. Probleme psihološke prirode ne treba zanemarivati ili izbjegavati, oni zaslužuju pažnju kao i fizičke poteškoće, te je stoga važno bez predrasuda i odlaganja potražiti pomoć stručnjaka. Trajanje ovog servisa će zavisiti od trajanja i posljedica pandemije, ali nije ograničemo na trajanje vanrednog stanja, budući da brojni problemi psihološke prirode traju ili čak i nastanu nakon problematične spoljašnje situacije.

Odluku o pokretanju ovog servisa su podržali rukovodeći organi Univerziteta u Banjoj Luci, Filozofskog fakulteta koji obrazuje psihološki kadar, te Društva psihologa RS koje okuplja i zastupa diplomirane psihologe. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9378/PodrskaStudentimaWeb.jpg