Navigacija

Univerzitet u Banjoj Luci dodijelio povelje i plakete zaslužnim pojedincima i udruženjima

UNIBLAktuelnostiNagrade

Senat Univerziteta u Banjoj Luci, na 43. sjednici održanoj 31. oktobra 2019. godine, razmotrio je mišljenje Komisije za dodjelu priznanja i nagrada i odlučio da budu dodijeljene povelje i plakete zaslužnim pojedinicima i udruženjima.

Povelju Univerziteta, za zasluge i izuzetan doprinos razvoju Univerziteta, kao i za značajan doprinos razvoju visokog obrazovanja, dobili su: Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Vladimir Nikolić, generalni konzul Srbije u Banjoj Luci, Muzikološko društvo Republike Srpske i Fondacija „Fairnetzen”.

Plaketu Univerziteta, za dugogodišnji uspješan rad na Univerzitetu, kao i zapažene uspjehe u nastavnom i naučnoistraživačkom radu, dobili su: akademik prof. dr Rajko Tomaš, prof. dr Nikola Mojović, prof. dr Miodrag Živanović, prof. dr Milan Janjić, prof. dr Brankica Milojević i prof. dr Gordana Đurić.

Povelje i plakete biće uručene ovogodišnjim laureatima na Svečanoj akademiji povodom Dana Univerziteta u Banjoj Luci 7. novembra 2019. u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8787/Brankica_Milojevic_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8787/Brankica_Milojevic_2.jpg