Navigacija

Studentska posjeta fabrici kamene vune Knauf Insulation d.o.o. Novi Marof

AktuelnostiGrađevinarstvoSavez Studenata AGGF

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjaluci i preduzeće Knauf Insulation d.o.o. Novi Marof, organizovali su u srijedu, 13.11, jednodnevnu stručnu ekskurziju, sa temom Termoizolacioni materijali u građevinarstvu – proizvodnja, karakteristike, ispitivanja, mogućnosti primjene i praktična iskustva primjene.

Programom ekskurzije je predviđena posjeta preduzeću Knauf Insulation d.o.o. u Novom Marofu i obilazak grada Varaždina. Studenti su imali priliku da obiđu pogon fabrike kamene vune Knauf Insulation, da se upoznaju sa radom i asortimanom ovog preduzeća, kao i sa značajom i mogućnostima primjene kamene vune i drugih termoizolacionih materijala.

Silvio Novak, voditelj tehničke podrške korisnicima, prezentovao je asortiman proizvoda preduzeća Knauf Insulation, objasnio mogućnost njihove primjene u skaldu sa svojstvima, te naglasio značajan aspekt povećanja požarne otpornosti građevinskih konstrukcija, u slučaju primjene kamene vune. Prezentaciju možete preuzeti ovdje.

U ekskurziji su učestvovali studenti druge, treće i dijela četvrte godine I ciklusa studijskog programa Građevinarstvo i studenti master studija Građevinarstva.