Navigacija

Održan klaster sastanak Erazmus+ CBHE projekata-predstavljen K-FORCE projekat

Međunarodni projektiAktuelnostiK-FORCE

Klaster sastanak Erazmus+ CBHE projekata modernizacije i razvoja studijskih programa u Bosni i Hercegovini, održan je  27. novembra 2019. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci. 

Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Lici, prof. dr  Biljana Antunović istakla je da Univerzitet u Banjoj Luci ima 89 uspješno realizovanih TEMPUS projekata, kao i šest Erazmus mundus projekata, dok se trenutno realizuje 15 Erazmus+ CBHE projekata.

Po riječima direktora Erazmus+ kancelarije u BiH gospodina Suada Muhibića, SVNE projekti koje finasira EU odlična su prilika da se poboljšaju kapaciteti univerziteta, ali i da se omogući razmjena studenata i nastavnika sa univerzitetima u Evropi.

Tokom klaster sastanka je bilo prezentovano 12 projakata, koji se bave modernizacijom i razvojem studijskih programa. Među njima je predstavljen i Erazmus+ projekat K-FORCE (Knowledge For Resilient soCiEty - Znanje za otporno društvo) u kom učestvuje Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet.