Navigacija

Održana 4. Međunarodna konferencija o energetskoj efikasnosti

Konferencije i skupoviAktuelnosti

U Banji Vrućici kod Teslića je od 2-3. oktobra održana 4. međunarodna konferencija o energetskoj efikasnosti u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja i građenja Republike Srpske. U toku dvodnevnog rada održano je više prezentacija predstavnika nadležnih institucija o stanju na kreiranju i implementaciji sistema energetske efikasnosti u Republici Srpskoj, koje su pratile tematske panel diskusije u kojima su učestvovali i profesori sa Univerziteta u Banjoj Luci.

U panel diskusiji na temu: "Mogućnosti unapređenja pravnog okvira u oblasti energetske efikasnosti" učestvovali su prof. dr Biljana Antunović sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i prof. dr Milan Kotur sa Mašinskog fakulteta, dok je u panel diskusiji na temu:"Potencijali za unapređenje energetske efikasnosti i uticaj na klimatske promjene" učestvovao prof. dr Petar Gvero sa Mašinskog fakulteta.

Među zaključcima konferencije naglašeno je da se naredne aktivnosti koje se odnose na dodatno unapređenje zakonodnske regulative i jačanje edukacije u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta moraju realizovati uz veće učešće akademske zajednice.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8588/Konferencija_Tesli%C4%87_AGGF.jpg