Navigacija

Treći međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST 2019

AktuelnostiNovosti i obavještenja

Treći medunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA — ENERGETSKA EFIKASNOST održaće se 5. i 6. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, sa ciljem da se šire afirmiše jedna od najznačajnijih tema savremene arhitekture – održivost. Organizatori trećeg izdanja ove manifestacije su , Udruženje EKOKULTPLUS, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin EKO KUĆA, a u svojstvu suorganizatora su i arhitektonski fakulteti iz celog regiona.

Vođeni idejom da danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje i delo mora da bude održivo u svim segmentima – u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i eksploatacije objekata, organizatori će na jednom mestu okupiti arhitekte i stručnjake opredeljene za održivu i ekološku, energetski efikasnu i solarnu opciju u arhitekturi.

Putem predavanja, radionica i izIožbi svojih projekata, 10 eminentnih arhitekata – stručnjaka iz ove oblasti iz 10 zemalja sveta, kroz umetnički, autorski i naučni pristup preneće svoja iskustva i znanja i prikazati recentne projekte arhitektima, urbanistima, projektantima, dizajnerima, inženjerima iz tangencijalnih oblasti, kao i studentima i doktorantima odgovarajućih fakulteta. Kongres će kroz sve segmente obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki  i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije.

Izuzetan uspeh Prvog i Drugog međunarodnog kongresa ODRŽIVA ARHITEKTURA — ENERGETSKA EFIKASNOST, koji su održani u oktobru 2017. i 2018. godine u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, utvrdio je njegov značaj i inaugurisao ga kao tradicionalni godišnji kongres. Ova velika manifestacija sa pratećim programima predstavlja doprinos afirmaciji održive i energetski efikasne arhitekture. To su ujedno i ključne reči ovog  kongresa i predstavljaju putokaz ka kreativnim i zelenim tehnologijama, otvaraju nove vizije budućnosti i grade sadašnjost na održivim osnovama u svakom smislu, kaže predsednik Organizacionog odbora Kongresa mr Vladimir Lovrić, dia.

Medijski pokrovitelj Kongresa je RTS.

Šta Vas je sve očekivalo na prošlom međunarodnom kongresu ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST 2018, otkriva arhitekta Vladimir Lovrić u Kulturnom dnevniku

Izvor: http://www.congress-saee.com/

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8313/Odr%C5%BEiva_arhitektura_logo.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8313/predavaci_2019-01_-_Copy.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8313/predavaci_26-06-2019.jpg

Fajlovi