Navigacija

Dan otvorenih vrata 2019

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFUPIS 2019/2020

Na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu je u utorak 26. marta 2019. godine održan „Dan otvorenih vrata“. Promociji Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta je prisustvovao veliki broj učenika  srednjih škola iz okruženja u pratnji nastavnika i roditelja. Događaju se odazvao najveći broj učenika iz srednje Građevinske škole Banja Luka.  

U prostorijama fakulteta koje se nalaze u Univerzitetskom gradu su ih dočekali i pozdravili dekan fakulteta, prof.dr. Brankica Milojević, prodekani, rukovodioci studijskih programa i veliki broj nastavnika i saradnika. Učenicima je predstavljena struktura sva tri studijska programa prvog ciklusa studija, koji se izvode na ovom fakultetu i to SP Arhitektura, SP Građevinarstvo i SP Geodezija. Predsjednik Saveza studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Goran Klječanin takođe se obratio gostima i upoznao ih sa mnoštvom vannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti, te sa radom organizacije Saveza studenata. Učenicima su prezentovani međunarodni projekti u kojima aktivno učestvuje naš fakultet sa svojim nastavnicima i studentima kao i druge aktivnosti fakulteta. Posebno je predstavljena radionica „Budi student Arhitekture na jedan dan“ realizovana ove godine po prvi put za učenike srednjih škola. 
  
Nakon toga, posjetioci su obišli zgradu fakulteta, posjetili učionice i kabinete, te se upoznali sa tehničkom opremom koja se koristi u nastavnom procesu. Gosti su mogli da pogledaju izložene studentske radove i fotodokumentaciju sa različitih stručnih putovanja, tematskih obilazaka, terenske i praktične nastave. Posjetioci su na kraju prisustvovali i demonstraciji korišćenja male bespilotne letjelice – drona, kojom se upravlja daljinskim upravljačem sa određene lokacije. 

Domaćini sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta povodom „Dana otvorenih vrata“ svim srednjoškolcima žele uspješan odabir budućeg zanimanja i mnogo sreće na prijemnom ispitu.

 Slike s ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata možete pogledati u nastavku.

<<< GALERIJA FOTOGRAFIJA >>>

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7772/Dan_OV_2019__11_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7772/Dan_OV_2019__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7772/Dan_OV_2019__7_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7772/Dan_OV_2019__36_.jpg