Navigacija

Prezentacija stipendija njemačke privrede

Međunarodni projektiOglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenjaStipendijeStudentska mobilnost

Uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera, na području Bosne i Hercegovine, po 13. put, provodi se Program stipendija njemačke privrede.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku da apsolviraju praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, infrastruktura, zaštita okoline i klima. 

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu.

Apliciranje je moguće do 13.11.2018. godine. Više informacija i onlajn prijave www.stipendienprogramm.org .

Predavanje o načinu aplikacije i prezentacija ovih stipendija održaće se na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu,  u srijedu 10.10.2018.god u 12:00 časova,  sali 2 , ul. Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića 77/3 , iznad Pravnog fakulteta.