Navigacija

Stipendije za dodiplomski i postdiplomski program u Grčkoj | akademska 2018/2019.| rok prijave 25.7.18.

AktuelnostiSavez Studenata AGGFStipendijeStudentska mobilnost

Uprava za obrazovanje i kulturna pitanja Ministarstva vanjskih poslova Grčke objavila je konkurs za dodjelu stipendija za osnovne i postdiplomske studije na grčkim univerzitetima i višim školama za akademsku 2018/19. godinu.
 
Stipendije se dodjeljuju za sve oblasti osim teologije i umjetničkih studija, a podnosioci zahtjeva moraju do 1. oktobra 2018. god. imati navršenih 18 godina.
 
Stipendija pokriva troškove prvog doseljenja u iznosu od 700 eura, mjesečnu naknadu u iznosu od 368 eura, te besplatnu hranu. Stipendistima će, također, biti dostupna i besplatna studijska literatura kao i literatura za učenje grčkog jezika, te besplatna zdravstvena njega. Studentima prvog ciklusa školarina je besplatna, dok školarinu za više cikluse stipendija možda neće pokrivati u potpunosti.
 
Zahtjevi kandidata neće biti prihvaćeni ako nisu u potpunosti popunjeni i ako ih ne prati odgovarajuća dokumentacija. 
 
Iz Ambasade napominju da je zahtjeve sa potrebnom dokumentacijom potrebno dostaviti u prostorije Ambasade Grčke (Obala Maka Dizdara 1, 71000 Sarajevo), najkasnije do 25. jula 2018. godine.
 
Detaljnije pogledati u prilogu ili na linku: http://www.stipendije.ba/stipendija/javni-poziv-vlade-grcke-za-dodjelu-stipendija-za-dodiplomski-i-postdiplomski-studij-za-akademsku-2018-19-godinu