Navigacija

AP45 sedmo

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 5 - AP5Arhitektonsko projektovanje 4 - AP4

Pretprošli čas ste dovršavali pojmovnike i integrisali ih u fotografiju makete. Molimo sve da završe ovaj korak. Potom ste na času, na osnovu nove (,a poneko i strare) makete imali zadatak da iznesete osnovu partera, osnovu treće etaže (sa ucrtanim sklopom komunikacije-traktovi) i presjek urbanitičkog rješenja u 1:500.

Za sledeći čas trebate sve ove vježbe imati završene.

Zadaća za sledeći čas jeste da pronađete 6 primjera višeporodičnog stanovanja i da prikažete osnovu sklopa (u 200 ili 500) i osnovu jednog stana u 1:100. Grafički analizirajte odnose javnog-zajedničkog-privatnog, komunikacije, odnose zona i osvjetljenje. Svaki primjer je smješten na pola A3 formata.

Na 7. vježbanjima imaćete predavanja iz programskih i prostornih smjernica za projektovanje vrtića. Nakon toga je kolokvijum „moja soba“ koji nosi 5 poena. Zadatak vam je da uočite osnovne programske i formalne principe zone sobe, povežete ih sa vašim pojmovima i napravite maketu vrtića kao otvorene strukture koja može u jednoj mjeri da se primjeni na vaše urb. Rješenje. Razmjera je 1:100.

Osim toga treba da kompletiramo urbanističko rješenje i popričamo o vašem konceptu, jer za 17. Aprila je prezentacija koncepta, pa računajte na to.

 

Srećan Vaskrs, a potom i srećan rad tim AP45