Navigacija

AP45 za peto vježbanje

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 5 - AP5Arhitektonsko projektovanje 4 - AP4

Prošli čas smo obrađivali osnovnu gradivnu jedinicu višeporodičnog stanovanja STAN i radili smo na potencijalnim urbanističkim rješenjima.

Na času ste pravili apstraktnu maketu urbanističkog nabačaja 1:500 i Pojmovnik-3*3-zadatak: Treba prepoznati po 3 svoja pojma za svaku od pojedinačnih kategorija-stanovanje/javni prostor/prostor djece, To znači 9 pojmova da obrazložiti kroz skice i POJAM (tekst) svaki od njih, koji sinztetizuju znanja/iskustva/sjećanja iz prethodnh vježbica… taj pojmovnik je skladište iz kojeg se izvlači i koncept i strukture sobe, i stanova, a i urbanizma

Zadatak za idući čas je da završite pojmovnik i isprintate crno bijelu fotografiju (ili dve) vašeg urbanističkog nabačaja koji je umetnut u lokaciju (zajedničku maketu). Zatim da na istom listu A3, pojmove i skice iz pojmovnika lokalizujete na fotografiji, odnosno da uvežete pojmove i prostorne elemente iz pojmovnika sa prepoznatim lokalitetima ili zonama na maketi.

Sledeći čas radite kolokvijum „KATALOG STANOVA-MODULARNOST“ koji nosi 5 poena. Ko ne uradi dobro kolokvijum radiće ga sve dok ne bude prolazan, odnosno dok ne savlada najosnovniju šemu stana. Potreban vam je pribor za crtanje i A3 papiri (materijal za maketu također, trebaće za drugi dio časa). Kolokvijum počinje u 9 i 30 i završava u 11 i 30. Molimo vas da budete tačni.

U drugom bloku nastave bavićemo se temom sklopa. Iz urbanističkog nabačaja trebaće da se iščitaju tipološke karakteristike volumena. Na osnovu prepoznatih korpusapi iskustava preklapanja pojmovnika i podloge, praviće se volumetrijska maketa urbanističkog rješenja.

 

Srećan rad, iz kabineta