Navigacija

AP45 za četvrto vježbanje

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 5 - AP5Arhitektonsko projektovanje 3 - AP3

 

Treći blok časova bio je posvećen uvodu u predškolske kurikulume i prostorne zahtjeve u skladu sa pedagoškim principima. Bježba na A3 se odnosila na to da popišete pojmove iz iznesenog predavanja i da na osnovu njih predstavite 5-6 arhitektonskih elemenata dječijeg prostora. Važno je da kroz skice prestavite arhitekturu i njene elementa a ne samo mobilijar.

 

U drugom dijelu je rađen prvi urbanistički nabačaj. Neki od vas su to uradili dobro a neki i ne. Trebalo je na podlozi predstaviti utiske sa lokacije, kao i najznačajnije repere, silnice, putanje, strukture u odnosu na koje kroz crtež iznosite stav o principima i geometrijama koje se prelamaju na samom lokalitetu.

 

Zadaća za 4.  Čas je arhitektonska analiza dva primjera vrtića na dva A3.

 

Također za 4. Čas treba da ponovite vježbu Urbanistički nabačaj, ali ovoga puta ubjedljivije. Na osnovu datog podloška na času će se raditi prva maketa struktura, tokova, polja i praznina i ispunjenja. Napravljena maketa će se umetati u maketu postojećeg stanja i fotografisati. Na taj način ćete isprobavati dalje moguće i nemoguće pravce istraživanja. Neki od vas će doći do obrasca urbanističkog rješenja, dok će drugi probavati različite stvari. Neophodno je da imate na umu tri ugla iz kojih se kreće istraživanja at to su javni, stambeni i dječiji prostori. Moguće je napraviti više maketa.

 

Predavanja za 4. čas tiču se stana i njegove organizacije. Naglašavamo da je priustvo prilično bitno, jer se na osnovu predstavljenih šema na 5. Času radi kolokvijum „Katalog stanova“.

Srećno, iz kabineta