Navigacija

AP45 za 3.

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 5 - AP5Arhitektonsko projektovanje 4 - AP4

 

U utorak 13.03.2018. sa početkom u 9 časova i 15 minuta biće održano predavanje prof.dr. Tamare Pribiščev-Beleslin sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, sa nazivom „Pedagoško oblikovanje prostora“. Potrebno je naglasiti da je predavanje izuzetno zanimljivo i da je od ključnog značaja za razumijevanje programa predškolskog obrazovanja, te očekujemo vaše prisustvo u punom broju.

 

Ponovićemo šta je rađeno prošli i koji su vam zadaci za idući čas:

 

  1. Tema prošlog predavanja je bila tipologija višeporodičnog stanovanja. Vaš zadatak je da na A3 u 5 crteža prikažete genezu stanovanja od jednoporodičnog ka višeporodičnom stanovanju. Na vježbama smo radili analizu i oblikovanje postojećeg stanja. Sve grupe su zadatak uradile odlično. Postojeća maketa je podloga na kojoj od idućeg časa, svako od vas nezavisno isprobava svoja rješenja bloka (i dokumentuje isto kroz fotografije).
  2. Drugi zadatak koji treba da donesete idući čas jeste ispravka utisaka sa lokacije. Svako od vas pojedinačno treba da prikaže crteže pet pojmova distanciranosti, a potom na samoj lokaciji da fotografiše situacije koje u datom kontekstu distanciranost reprezentatuju. Također utisak sa lokacije se radi ponaosob i treba da bude predstavljen na A3 kao jedna pozitivna i jedna negativna fotografija. Neki od vas treba da urade ili da poprave analizu tipa zgrade višeporodičnog stanovanja sa lokacije (tip a, ili b, ili c...)  tako da bude predstavljen gabarit osnove sa ucrtanim zajedničkim horizontalnim i vertikalnim komunikacijama i ulazima u stanove, i jedan 3d prikaz ili fasada (fotografija ili skica)
  3. Treći zadatak podrazumijeva čitanje, razumijevanje i prevođenje u skicu teksta Džejn Džejkobs „Odbrana velikog grada“. Poenta je da razumijete i nacrtate elemente urbanosti  javnog prostora koji se pominju u tekstu, a koji grad čine gradom. Neke od tih elemenata ćete sledeći čas implementirati u vaše urbanističke nabačaje.  Link za tekst:

 

https://drive.google.com/open?id=1LWDOXCNc1eKFcWXE2FU8wi-l5uqFlzbL

 

Srećan rad, iz kabineta