Navigacija

AP6 - predaja radnog materijala + ispit

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 6 - AP6

Dragi studenti,

Do kraja dana obavezni ste da zakačite svoj radni materijal u folderu „AP6 - Vertikalana tržnica – radni materijal“

https://drive.google.com/drive/folders/1M-OHD1RqL5bAn3PRM_YgWKDjljAtAEmM?usp=sharing

Od ove obaveze izuzeti su ljudi koji su grafički rad crtali rukom, kao i oni kojima je izuzeće usmeno dato na današnjoj podjeli radova. Za ostale, postavljanje radnog materijala je u svakom pogledu OBAVEZNO – do kraja dana.

Materijal se predaje isključivo u onom formatu u kojem je crtan (AutoCAD, ArchiCAD, tj. *.DWG, *.PLN i dr.), nikako u prezentacionim formatima tipa PDF, JPEG i sl.

U folderu je potrebno napraviti novi folder, nazvan po imenu studenta, te na tu lokaciju postaviti fajlove.

Ako želite da zaštitite svoj rad, u podešavanju dijeljenja za svoj folder možete navesti samo ognjen.sukalo@aggf.unibl.org i marina.radulj@aggf.unibl.org

Samo u slučaju da ne uspijete u podizanju dokumenata na drajv, dozvoljeno je slanje direktno na mejl (tj. na oba istovremeno).

(Obavještenje kasni zbog problema  sa internetom.)

Ispit

Predaja ispitnog zadatka održaće se u ponedjeljak u 13h u Kampusu. Ispit nosi 30 bodova i potrebno mu je pristupiti ozbiljno. Zadatak je analiza tri primjera visokih zgrada. Jedan od tri primjera mora biti autorski vezan za Normana Fostera. Analiziraju se struktura (prije svega konstrukcija – rasteri, jezgra, ukrućenja konstrukcije itd.), komunikacije (vertikalne, horziontalne), program, odnos sa javnim prostorom, FORMA itd.

Format: A3

Studenti koji su ispit prijavili preko FIS-a, donose prijave. Oni koji nisu, mogu izaći na ispit, ali će ocjena biti zavedena u sljedećem roku.

Ukoliko neko nije dobio paraf potreban za upis semestra, nema razloga za paniku.  U kontaktu smo sa prodekanom za nastavu i  sve će biti završeno do petka ili ponedjeljka.

 

Očekujte dalja obavještenja u toku četvrtka/petka