Navigacija

Obilježna 21. godina Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta

Oglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenja

U petak, 15. decembra 2017. održana je Svečana akademija i dodjela diploma diplomiranim studentima za akademsku 2016/2017 godinu, čime je obilježena 21 godina Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakultet a Univerziteta u Banjoj Luci.

Akademiju je, uz domaćicu doc. dr Tanju Trkulju, vodila dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, prof. dr Brankica Milojević, koja se osvrnula na viziju razvoja Fakulteta i sve ono što je na putu ostvrenja te vizije urađeno u proteklih godinu dana. Prof. Milojević je istakla rad uspješnog tima svih zaposlenih koji su uložili značajne napore u razvoj fakulteta, te podsjetila da na AGGF-u danas studira 690 studenata na prvom, 210 na drugom ciklusu studija i 30 studenata po starom programu. Dekanica je takođe navela, da su prošle godine odbranjene dvije doktorske disertacije i jedna magistarska teza, 72 završna rada prvog ciklusa i pet završnih radova drugog ciklusa studija. Posebna pažnja Akdemije je bila usmjerena na učešće u međunarodnim projektima (po čemu je AGGF prvi na Univerzitetu Banjoj Luci), koji su sa dva nova master studijska programa već dali značajne rezultate, zatim na dinamičan nastavni proces obogaćen stručnim putovanjima, radionicama, izložbama, konkursima, na saradnje sa institucijama i privredom kroz nastavni proces, te na međunarodne naučne i stručne reference nastavnika i uspjeh studentskih aktivnosti.

Ispred Univerziteta u Banjoj Luci prisutnima se obratila Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, prof. dr Biljana Antunović, ističući da je AGGF izrastao u eminentnu i međunarodno prepoznatljivu naučno-obrazovnu instituciju, dodajući da uprkos velikom uspjehu mladog tima kadrova, još ima mjesta za napredovanje.

Akademija je završena dodjelom priznanja najboljim studentima, zahvalnica za doprinos u radu  i razvoju Fakulteta, te dodjelom diploma svim diplomiranim studentima na sva tri studijska programa i dva ciklusa studija.

Prethodno je svečano obilježavanje godišnjice ispraćeno nizom dešavanja među kojima su: "Predstavljanje Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove" u okviru obilježavanja 10 godina studijskog programa Geodezija; Seminar na temu "Beton u savremenom građevinarstvu"; Predavanje prof. dr Branke Dimitrijević (Univerzitet Stratklajd, Glazgov) na temu "Održivi razvoj Glazgova" (u okviru Eraѕmus plus projekta KLABS) i Otvaranje izložbe "Skicoput", studenata 1. godine Arhitekture, koja je u izložbenom salonu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske otvorena do 10. januara

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6667.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6679.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6689.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6714.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6721.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6729.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6807.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6820.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6712.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5494/DSC_6803.jpg