Navigacija

AP3 - zadatak za treći čas

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 3 - AP3

Arhiviranje prve vježbe (crteži 20 kuća): Potrebno je – tamo gdje to već nije urađeno – dopisati nazive primjera, a zatim, definisati 3 kategorije (koliko bilo racionalne ili subjektivne),  te svakom primjeru dodijeliti mjesto u jednoj od kategorija. Tako dovršen zadatak potrebno je čuvati do trenutka predaje. Studenti koji nisu uradili zadatak (i dobili paraf) mogu to učiniti do sljedećeg časa.

Završetak vježbe sa 2. časa: Potrebno je završiti strukture/kuće od štapova, prema savjetima (nećemo ih zvati uputstvima) datim na času. Zatim, strukturu/kuću treba fotografisati i tri odabrane fotografije (u crno-bijeloj) tehnici treba posložiti na jedan papir formata A3.

Za sljedeći čas: Na osnovu fotografija strukture/kuće od štapova – bilo da su to fotografije odabrane za prethodnu vježbu ili neke druge – potrebno je izraditi crtež. Dozvoljeno je i precrtavanje, pod uslovom da je praćeno unaprijeđenom grafikom. Na takvim crtežima potrebno je intervenisati dodjeljivanjem određenih RADNJI stanovanja u obliku glagolskih imenica („spavanje“, „objedovanje“ i sl.),  kao i bilo kojim dodatnim grafičkim postupcima. Kuću treba gledati kao cjelinu sa njenim neposrednim okruženjem (tj. okolnim prostorom) i sa aktivnostima koje se odvijaju i van omotača kuće. Ovu vježbu ne možete uraditi „tačno“ ili „netačno“; odbacite grč!