Navigacija

Uputstvo za upotrebu studentskog veb servisa

Oglasna pločaAktuelnostiArhitekturaGrađevinarstvoGeodezijaSavez Studenata AGGF

Poštovani,

U prilogu se nalazi Uputstvo za upotrebu studentskog veb servisa o načinu prijave ispita. Novi sitem će biti u upotrebi od septembarskog ispitnog roka.  Molim Vas da u studentskoj službi fakulteta lično podignete svoju pristupnu šifru. 

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci implementirao je Fakultetski informacioni sistem (FIS) sa pripadajućim veb servisima za studente i zaposlene.

Veb portal za studente omogućava studentima pristup Fakultetskom informacionom sistemu. Glavna namjena portala je prebacivanje u Internet okruženje većine administrativnih poslova koje student inače obavlja preko šaltera u Studentskoj službi.

Portal objedinjuje funkcionalnosti potrebne za obavljanje nastavnih i administrativnih obaveza na osnovnim, master i doktorskim studijama, i pruža neophodne informacije studentima, što obuhvata: pregled predstojećih ispitnih rokova i ispita, prijava i pregled prijavljenih ispita, prijava na spisak i pregled spiskova, izbor izbornih predmeta, pregled ocjena, nepoloženih ispita i ECTS bodova, studentska anketa o profesorima, razna obavještenja za studente, itd.

Uputstvo za upotrebu studentskog veb servisa može se preuzeti putem linka:

http://www.unibl.org/sr/studenti/veb-portal-za-studente

Prijavu ispita prva tri puta student prijavljuje putem studentskog veb servisa (prijava se ne plaća). Četvrta i svaka sledeća prijava ispita se naplaćuje 20,00 KM i u tom slučaju student prijavljuje ispit u studentskoj službi, uz priloženu uplatnicu. Studenti kojima je istekao apsolventski staž svaku prijavu ispita plaćaju 20,00 KM. Student koji je platio prijavu ispita, isključivo putem studentske službe ga može i odjaviti.

Student je obavezan svki put da na ispit donese uredno popunjenu ispitnu prijavu i preda je predmetnom nastvniku. 

Krajnji rok za prijavu ispita je 3 dana, odnosno 72 sata od zvaničnog termina održavanja ispita.

Počevši od septembarskog ispitnog roka, prijava ispita vršiće se isključivo elektronskim putem. Mole se studenti da izvrše pregled svojih naloga na studentskom veb servisu, te ukoliko uoče određene greške u podacima da se što prije jave studentskoj službi fakulteta.

Studenti koji nisu dobili pristupne podatke za studentski veb servis ili su ih izgubili, treba lično da se jave u studentsku službu kako bi dobili nove.

S poštovanjem