Navigacija

Izložba „Republika Srpska na kartama“

Aktuelnosti

Poštovani,

Čast nam je pozvati Vas na izložbu„Republika Srpska na kartama“ koja se održava od 06. do 16. decembra u Velikom salonu Banskog dvora

Međunarodna godina mapa je nastala kao inicijativa Međunarodne kartografske organizacije (MKA) i Odbora Ujedinjenih Nacija za upravljanje informacijama o globalnom geoprostoru (OSUNUIGG). Cilj organizacije Međunarodne godine mapa je slavljenje važnosti mapa i karata u našim životima, njihovog mjesta u društvu, njihove uloge u istoriji i njihove važnosti za našu budućnost. Obilježavanje godine mapa je zvanično počelo u avgustu 2015. godine i trajaće do kraja decembra 2016. godine.

Obilježavanje Međunarodne godine mapa u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini organizovano je kroz niz događaja u decembru 2016. godine. Učesnici u ovom projektu, čiji je glavni cilj ukazivanje na značaj mapa u svakodnevnom životu i kartografije u struci i nauci su Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Vlade Republike Srpske.

Mapyear.org je internet stranica koja nudi sve informacije vezane za aktivnosti povodom Međunarodne godine mapa, kao i link gdje se može preuzeti besplatna knjiga Svijet mapa koja je izdata ovim povodom i prevedena na više jezika.

KARTE-2.pdf

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3746/Karte-1.png

Fajlovi