Navigacija

36. Evropski susret studenata arhitekture EASA 2016

Aktuelnosti

EUROPEAN ARCHITECTURE STUDENTS ASSEMBLY / NIDA – LITHUANIA

Od 19.07.2016. – 10.08.2016. godine u Nidi (Litvanija), je održan 36. Evropski kongres studenata arhitekture (Europe Architecture Students Assembly - EASA). EASA predstavlja najveći arhitektonski kongres i okuplja oko 500 talentovanih studenata iz svih krajeva Evrope (oko 50 različitih narodnosti i skoro 250 fakulteta arhitekture širom Evrope) i oko 100 tutora/mentora da se zajedno bave pitanjima sa kojima se suočava arhitektonska profesija i izgrađena i neizgrađena životna sredina, da se sretnu, žive i rade zajedno, razmijene ideje, kulture i iskustva.

Od 1981. godine, svake godine manifestacija se organizuje od strane predstavničkog tima zemlje domaćina sa programom koji je osmišljen kao dvije sedmice intenzivnih radionica, večernjih predavanja i diskusija, izložbi i događaja. Stoga učešće na EASA-i omogućava ogromno obrazovno i profesionalno iskustvo, ali i mogućnost za prezentaciju zemalja i fakulteta učesnika.

Na ovogodišnjoj EASA-i doc. dr Tanja Trkulja i viši asistent Dubravko Aleksić, zajedno sa studentima AGGF-a Majom Radmanović i Vanjom Đurđević, su učestvovali kao tutori/mentori jedne radionice, a sedam studenata AGGF-a kao participanti: Danijela Pavičić (apsolvent), Biljana Petrović, Nataša Rodić, Nada Danilović (studenti 2. godine), Bojana Todić, Dajana Ružičić i Boris Dragičević (studenti 1. godine).

Tema ovogodišnje EASA-e bila je „NOT YET DECIDED“, a osnovni cilj povezivanje studenata kroz saradnju i razmjenu znanja.

Više informacija o Kongresu možete da pronađete na internet stranici: http://www.easa.lt

[ngg_images gallery_ids="82" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"][/ngg_images]

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3171/Litvanija_%D0%95%D0%90%D0%A1%D0%90_2016-134.jpg