Navigacija

Savremena teorija i praksa u graditeljstvu

Konferencije i skupoviAktuelnosti

HII međunarodna naučno-stručna konferencija „Savremena teorija i praksa u graditeljstvu“ ove godine se organizuje u okviru obilježavanja 20 godina od osnivanja Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Cilj Konferencije je da kroz tematski i sadržajni koncept poveže nauku, struku i obrazovanje na polju graditeljstva sa naglaskom na proces integralnosti i interdisciplinarnosti. Programom Konferencije su obuhvaćene aktuelne teme iz oblasti arhitekture, urbanizma, građevinarstva, geodezije i srodnih naučnih diciplina, sa posebnim osvrtom na obrazovanje u savremenom graditeljstvu. Očekuje se da će naučnici i stručnjaci različitih profila koji se bave graditeljstvom kroz savremene i raznovrsne teme razmijeniti svoja iskustva i ukazati na nove trendove i dostignuća u graditeljstvu. 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da uzmete aktivno učešće u radu 12. međunarodne naučno-stručne konferencije "STEP_GRAD2016 - Savremena teorija i praksa u graditeljstvu", koja će biti održana 7. i 8. decembra 2016. u Banjoj Luci.

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci a suorganizatori Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Inženjerska komora Republike Srpske, te Privredna komora Republike Srpske, JU Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Cilj Konferencije je da kroz tematski i sadržajni koncept poveže nauku, struku i obrazovanje na polju graditeljstva sa naglaskom na proces integralnosti i interdisciplinarnosti. Programom Konferencije su obuhvaćene aktuelne teme iz oblasti arhitekture, urbanizma, građevinarstva, geodezije i srodnih naučnih diciplina, sa posebnim osvrtom na obrazovanje u savremenom graditeljstvu. Očekuje se da će naučnici i stručnjaci različitih profila koji se bave graditeljstvom kroz savremene i raznovrsne teme razmijeniti svoja iskustva i ukazati na nove trendove i dostignuća u graditeljstvu.

Informacije za autore, uputstva za prijavu radova, kao i sve ostale korisne informacije su dostupne na internet prezentaciji konferencije http://stepgrad16.aggfbl.org/, a nalaze se i u prilogu ove poruke.

Srdačan pozdrav,

Organizacioni odbor

PRVO OBAVJEŠTENJE I POZIVFIRST ANNOUNCEMENT AND CALL FOR PAPERSPOSTER