Navigacija

Poziv na radionicu

Aktuelnosti

Poštovani, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) - GIZ organizuju radionicu koja će se održati u konferencijskoj sali u prizemlju Administrativnog centra Vlade Republike Srpske, Trg Republike Srpske 1, Banja Luka, u ponedjeljak, 04. 04. 2016. godine sa početkom u 09.00 časova, na temu „Ekonomski efekti unapređenja energetske efikasnosti u zgradarstvu“

Cilj radionice je da se prezentuju svi efekti unapređenja energetske efikasnosti u zgradarstvu, kao i da se analiziraju uticaji na privrednu aktivnost, nezaposlenost, fiskalni sistem i dr. Prezentovaće se ekonometrijski modeli koji su razvijeni u drugim zamljama za potrebe analize efekata i planiranja ulaganja u oblast energetske efikasnosti. Otvoriće se diskusija o mogućnostima izrade odgovarajućeg ekonometrijskog modela za potrebe Bosne i Hercegovine, kao i o svim preduslovima koje je potrebno ispuniti za uspješnu primjenu istog.

Predavači su uvaženi stručnjaci iz ove oblasti koji su radili na više istraživanja iz oblasti energetske efikasnosti i učestvovali u izradi modela za analizu ekonomskih efekata u drugim zemljama, dr Ulrike Ler (Ulrike Lehr), Institut za istraživanje ekonomskih struktura (GWS-The Institute of Economic Structures Research), Njemačka i gospodin Hektor Polit (Hector Pollitt), Kembridž ekonometriks (Cambridge Econometrics), Ujedinjeno Kraljevstvo. Tokom radionice će biti obezbijeđen simultani simultani prevod sa engleskog jezika na srpski i obrnuto.

Pozivamo Vas da svojim učešćem doprinesete što korisnijem i uspješnijem realizovanju ove radionice u cilju informisanosti o ovoj nedovoljno istraženoj oblasti u Republici Srpskoj.

Potrebno je da Vaše učešće na radionici potvrdite putem elektronske pošte na adrese d.ratkovic@mgr.vladars.net i beep1@mgr.vladars.net ili telefona +387 (0)51 339 494 (kontakt osoba Dragana Ratković) najkasnije do 01. 04. 2016. godine te da nam dostavite ime i prezime i kontakt podatke Vašeg/Vaših predstavnika (broj telefona i mejl adresu) koji će učestvovati na ovoj radionici.

Srdačan pozdrav

PROGRAM