Navigacija

Naučni rad u časopisu sa SCI liste kao rezultat saradnje sa Innorenew institutom iz Slovenije

AktuelnostiNovosti i obavještenjaNagrade

U sklopu projekta bilateralne saradnje između Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, Innorenew CoE Instituta u Izoli i Primorskog univerziteta u Kopru, jedan od postignutih rezultata je i upravo objavljen naučni rad u međunarodnom naučnom časopisu ,,Sutainability'' sa Impakt faktorom 2.576.  Autori rada pod nazivom ,,Energy Retrofitting Opportunities Using Renewable Materials—Comparative Analysis of the Current Frameworks in Bosnia-Herzegovina and Slovenia'' su: dr Darija Gajić, Slobodan Peulić, Tim Mavrič, dr Anna Sandak, dr Črtomir Tavzes, Milica Malešević i Mladen Slijepčević a on je rezultat istraživanja u temi obnovljivih materijala i mogućnostima njihove primjene u procesu energetske optimizacije zgrada. 

Rad je otvorenog pristupa (Open Access Policy) a svi zainteresovani mogu besplatno pristupiti i preuzeti rad putem linka. 

Saradnja sa pomenutim institutom je ostvarena 2019. godine i do sada je rezultovala objavom dva naučna rada i Aplikacijom za projekat u sklopu Horizon 2020 programa Evropske Unije a koja je nedavno podržana i od strane Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10328/mdpi-AGGF.png