Navigacija

Upišite AGGF na Univerzitetu u Banjoj Luci

AktuelnostiNovosti i obavještenjaUPIS 2020/2021

Univerzitet u Banjoj Luci organizuje upis nove generacije studenata, u akademskoj 2020/2021. godini. Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet na svoja tri studijska programa Arhitektura, Građevinarstvo i Geodezija u četverogodišnjem prvom ciklusu studija obrazuje diplomirane inženjere arhitekture, diplomirane inženjere građevinarstva i diplomirane inženjere geodezije.  AGGF takođe organizuje drugi ciklus studija za sticanje zvanja mastera na sva tri studijska programa u trajanju od jedne godine. Nastavni programi su usklađeni sa Bolonjskom deklaracijom, prepoznatljivi su i priznati na evropskom obrazovnom prostoru i omogućavaju mobilnost studenata tokom studiranja.

Sve potrebne informacije o prijemnom ispitu, uslovima prijema kandidata, upisa i studiranja na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Univerziteta u Banjoj Luci, kao i primjere zadataka sa rješenjima mogu se pronaći u Informatoru za školsku 2020/2021 godinu. Druge specifičnosti koje se odnose na upis, biće definisane u konkursu koji će biti objavljen u sredstvima javnog informisanja.

U međuvremenu na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu počela je da se izvodi pripremna nastava putem Google Meet aplikacije. Pripremna nastava obuhvata matematiku (Arhitektura, Građevinarstvo, Geodezija), i percepciju i prezentaciju prostora (Arhitektura).

U nastavku je kalendar aktivnosti u vezi sa upisom.

Prvi upisni rok:

  • objavljivanje konkursa 10. 06. 2020. godine,
  • prijem dokumenata 22-26. 06. 2020. godine,
  • kvalifikacioni ispit održaće se 01 i 02.07. 2020. godine.

Drugi upisni rok:

  • objavljivanje konkursa 19. 08. 2020. godine,
  • prijem dokumenata od 31. 08- 04. 09. 2020. godine,
  • kvalifikacioni ispit održaće se 07. 09. 2020. godine.

Ljekarsko uvjerenje

Kandidati ljekarsko uvjerenje dostavljaju prilikom upisa.

Ljekarska uvjerenja se izdaju u Medicinskom specijalističkom centru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci,

ul. Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, Banja Luka (IV paviljon Studenstkog centra u Studentskom gradu, Kampus Univerziteta u Banjoj Luci), broj telefona: 051/301-324. 

Informacije o prijemu dokumentacije, kao i o upisu kanadidata koji uspješno polože kvalifikacioni ispit i steknu pravo upisa u prvu godinu studija, biće naknadno objavljene.

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini na javnim visokoškolskim ustanovama

 

Dobro došli na AGGF.