Navigacija

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA NASTAVNIKE!!!

Oglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

VAŽNO OBAVJEŠTENJE  - POČETAK NASTAVE NA DALJINU

Poštovane kolege, 

Iskreno se nadam da ste svi dobro i zdravo i da ćemo veoma brzo da nastavimo sa tradicionalnim oblikom nastave. Do tada, neophodno je da se pridržavamo Odluke rektora koju ste juče dobili na svoje mejlove.

Na osnovu Odluke rektora Univerziteta u Banjoj Luci od 18.3.2020. godine, a u skladu sa Instrukcijom ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo od 16.3.2020. godine, fakultetima je omogućeno organizovanje nastavnog procesa na daljinu.

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet će omogućiti studentima pristup nastavnim materijalima (literaturi za koju se objavom neće narušavati autorska prava u pogledu distribucije), što podrazumijeva: prezentacije koje se inače koriste u nastavnom procesu, riješene zadatke, odgovarajuće primjere, studije slučaja i sl. u elektronskoj formi. 

Nastavnici i saradnici koji budu realizovali nastavu na daljinu neće biti obavezni nadoknaditi nastavu za period trajanja Naredbe o obustavi nastave od 10.3.2020. godine.
 

Učenje na daljinu može se realizovati na sljedeće načine:

1.       Dijeljenjem materijala (putem veb stranice predmeta ili Google diska),

2.       Pomoću platforme za elektronsko učenje Google Classroom,

3.       Pomoću platformi za videokonferenciju (Skype ili sl.)

Molim vas da obavještenja o načinu realizacije nastave na daljinu, materijale i uputstva  postavljate isključivo putem veb stranica svojih predmeta u okviru veb sajta AGGF-a (pomoću svog naloga e-zaposleni).  U ovu svrhu nije dozvoljeno koristiti Oglasnu ploču na veb sajtu fakulteta, jer bi smo u veoma kratkom vremenu bili zatrpani materijalom. 

Primjer: http://aggf.unibl.org/sr/studijski-programi/studije-prvog-ciklusa/arhitektura/predmeti/vim1 

Učenje na daljinu, za predmete na kojima se bude organizovao ovakav vid nastave, počeće od ponedjeljka, 23.3.2020. godine. Molim vas, da se u slučaju organizovanja ovakve vrste učenja pridržavate rasporeda po kojem smo do sada izvodili nastavu, kako se studentima ne bi preklapali termini. U slučaju gostujućih nastvnika, koji se takođe odluče za ovakav vid nastave, svakako je neophodna dodatna komunikacija vezano za termine održavanja nastave "uživo" preko njihovih saradnika. Fakultet će danas obavijestiti i studente o organizaciji nastavnog procesa na daljinu.
 

Napomena: Za pojedine predmete može se realizovati učenje na daljinu samo za određene oblike nastave. Na primjer, mogu se realizovati samo predavanja ali ne i vježbe. U tom slučaju, moguće je sada intenzivirati teoretski dio nastave, a obaveza nadoknade odnosiće se samo na vježbe.