Navigacija

Realizovana 2. radionica na studijskom programu drugog ciklusa Arhitektura i urbanizam

AktuelnostiArhitekturaRadionice i izložbe

Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu od 13. do 17. decembra 2019. godine  realizovana je 2. studentska radionica u sklopu nastavnog procesa i realizacije nastave prema konceptu 'združenog kurikuluma', na studijskom programu drugog ciklusa Arhitektura i urbanizam, u okviru izbornih studio projekata Zeleni prostori grada i pejzaža (AGGF BL) i Arhitektura teritorije (AF BG). Prva studentska radionica je realizovana na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci od 27-29. oktobra 2019.

Studenti i nastavnici oba fakulteta bavili su se razradom i finalizacijom idejnih rješenja za sedam lokacija u Banjoj Luci, u cilju njihovog redizajna, a sa naglaskom na unapređenju zelenih prostora grada Banja Luke.

Programska struktura se sastojala iz tri dijela: predavanja, radionice i prezentacije studentskih radova/idejnih rješenja. Kroz zajednički rad i različite formate nastave, studenti su imali priliku da upoznaju različita metodološka polazišta nastavnika iz dvije škole arhitekture, ali i različitu kulturološku i prostornu percepciju istih prostornih cjelina.

Značaj realizacije nastave prema konceptu 'združenog kurikuluma' ogleda se, ne samo u povezivanju studenata i profesora, već i u razmjeni iskustava, ideja, informacija, načina rada, promišljanja i pristupa u rješavanju različitih arhitektonskih zadataka.

Galerija fotografija

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8940/Radionica_AGGF_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8940/Radionica_AGGF_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8940/Radionica_AGGF_3.jpg