Navigacija

PREDAVANJE “Na ramenima Bauhausa“, prof. dr Radivoje Dinulović

AktuelnostiNovosti i obavještenjaRadionice i izložbeGostujuća predavanja

U sklopu otvaranja druge godišnje izložbe radova studenata studijskog programa arhitektura, gost predavač  je naš dragi i uvaženi profesor dr Radivoje Dinulović sa Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

U Domu omladine 9. decembra 2019.god. sa početkom u 18:00 časova održaće se predavanje profesora Dinulovića pod nazivom „Na remenima Bauhausa“  donosi duh mišljenja o arhitekturi u njenim proširenim oblicima kao refleksiju Bauhaus škole u arhitektonkom obrazovanju danas. 

Biografija profesora Dinulovića.

Radivoje Dinulović je arhitekta i scenograf. Bavi se dizajnom, projektovanjem i teorijom pozorišta i scenskog prostora. Diplomirao je i magistrirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorirao na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Vodio je tehnički sektor u pozorištu „Atelje 212“ i tehničku produkciju brojnih scenskih događaja. Autor je preko sto projekata u oblasti scenske arhitekture, od kojih su mnogi izvedeni, kao i niza scenografija za pozorište, scenske događaje i televiziju. Autor je knjige „Arhitektura pozorišta XX veka“ urednik brojnih publikacija i autor više desetina tekstova objavljenih u najznačajnijim domaćim i stranim časopisima. Osnivač je studija scenskog dizajna, kao i brojnih manifestacija u ovoj oblasti među kojima su Bijenale scenskog dizajna i ciklus simpozijuma „Spektakl-grad-identitet“. Redovni je profesor i šef Katedre za scenski dizajn na Odjseku za umjetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, gdje je i rukovodilac master umjetničkih studija Scenska arhitektura i dizajn i doktorskih akademskih studija Arhitektura.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8895/Radivoje-Dinulovic.jpg