Navigacija

Pozivno predavanje doc. dr Pavla Stamenovića sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

AktuelnostiGostujuća predavanja

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete pozivnom predavanjuAnatomija projekta: Istraživanje kroz arhitektonski crtež“ doc. dr Pavla Stamenovića sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predavanje će se održati u prostorijama AGGF-a u Kampusu sala K3 u petak 17.05.2019. godine, sa početkom u 12:00 časova.

Pavle Stamenović, PhD, dipl.inž.arh. je diplomirao (2007) i doktorirao (2016) na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Angažovan je u nastavi na matičnom fakultetu, na Departmanu za arhitekturu, u svojstvu docenta. Autor i koutor je više publikovanih stručnih i naučno-istraživačkih radova. Bavi se istraživanjem u oblasti metodologije i procesa projektovanja, a uže polje istraživanja problematizuje ulogu i razmatra mogućnosti transformacije arhitektonskih tipologija u savremenom procesu arhitektonskog projektovanja.

Od 2008. godine saradnik je arhitektonskog studija MIT Arh (prof. Branislav Mitrović). Od 2010. osnivač i član je kolektiva RASTER, interdisciplinarnog studija koji se bavi istraživanjem kroz arhitektonsko projektovanje, sa fokusom na arhitektonske i prostorne koncepte, prvenstveno kroz učešće na arhitektonsko-urbanističkim konkursima, sa zapaženim uspehom, od kojih su mnogi i nagrađeni. Mentor je više internacionalnih interdisciplinarnih radionica, poput Cloud Workshop (Kadiz, Španija), Scale Workshop (Helsinki, Finska), Kinetic (Valeta, Malta) i Projecting Cinemas (Teheran, Iran), Wilderness: 5th Season (Soma, Estonija). Učesnik je više međunarodnih izložbi i salona arhitekture, poput Venecijanskog bijenala (2008) i Tallin Architecture Biennale (2013).

 

https://stamenovic.tumblr.com/

http://www.rasterbiro.com/

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7921/11.jpg