Navigacija

Počinju Dani arhitekture Banja Luka 2019

Konferencije i skupoviOglasna pločaAktuelnostiArhitekturaNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Danas u Banjoj Luci počinnju jubilarni, 5. po redu Dani arhitekture Banja Luka 2019.

Pod temom O stanovanju, Dani arhitekture Banja Luka 2019 razmatraju inovativne modele stanovanja, preispituju razvojnu transformabilnost stambenih [fizičkih] prostora, kao i suštinu stanovanja kao [emocionalnog, društvenog] procesa.

Bogati program počinje u ponedeljak, 13. maja studentskom radionicom „Domesticate“ (pod mentorstvom Pavla Stamenovića u saradnji AGGF Banja Luka i AF Beograd) u ICP prostoru, te otvaranjem izložbe „Housing“ u 19 h u Muzičkom paviljonu. U isto vrijeme i na istom mjestu, u utorak 14. maja, održaće se promocija knjige „Budućnost stanovanja“, autora Borislava Petrovića, Ivana Raškovića, Dušana Stojanovića, Pavla Stamenovića i Dalije Dukanac. U srijedu 15. maja sa početkom u 18 h u Muzičkom paviljonu predavanje povodom 100 godina Bauhausa održaće Siniša Cvijić, nakon čega će uslijediti  urbana šetnja koja prati stambenu arhitekturu moderne u Banjoj Luci (1929-1941).

Tokom 17. i 18. maja, u pozorišnoj sali dvorane „Obilićevo“, održava se Simpoziujm Dana arrhitekture Banja Luka 2019 u okviru kojeg će predavanja držati Mirza Mujezinović (MALAARCHITECTURE, Norveška), Luka Korlaet (AF Zagreb, Hrvatska), Georgios Mitroulias i Mihail Raftopoulos (AREA, Grčka), Nerma Linsberger (NERMA LINSBERGER ZTGMBH, Austrija), Zoran Abadić i Jelena Bogosavljević (1X2STUDIO, Srbija), Nevenka Mančeva Adžijevska (Arhipunkt, Sjeverna Makedonija) i Tomaž Krištof (Krištof studio, Slovenija).

U okviru simpozijuma organizovan je i panel „O stanovanju“, koji moderira Nevena Novaković (AGGF UNIBL), te serija kratkih prezentacija na small SCALE bini gdje će se predstaviti Streha za vse (Slovenija), small SCALE, ICP (Bosna i Hercegovina), Docexdoce B-H (Bosna i Hercegovina) i Twist box (Srbija). U holu dvorane „Obilićevo“ biće izloženi najbolji radovi pristigli u okviru konkursa „O stanovanju“.

Simpozijum je praćen Mini salonom građevinarstva na kojem će se predstaviti kompanije Orfej, Fundermaks, Baldini studio, Alumil, Ksela, Austroterm, Feal, Kolpa san, Kronošpan, Knauf, Baumit, Veluks, Splendor, Elgrad, GMP, Dako dizajn i Elda Luks. Prvi dan simpozijuma završiće se druženjem na velikoj „Ruster“ žurci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7933/ICP__DABL019__COVER.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7933/ICP__DABL19_PROGRAM-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7933/ICP__DABL19_PROGRAM-02.jpg

Fajlovi