Navigacija

Studenti 4. godine SP Arhitekura u posjeti Ski-centru "Ravna planina" na Palama

AktuelnostiArhitekturaNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFArhitektura danas - OAP07ARHD

U okviru nastave na predmetu Arhitektura danas, studenti 4. godine SP Arhitektura su 16.04.2019. posjetili Ski-centar "Ravna planina" na Palama. Ovogodišnji zadatak na ovom izbornom predmetu je rješenje žičare na relaciji Srpske toplice (Gornji Šeher) - spomenik na Banj brdo. Uz pomoć kompanije Leitner i gospodina Franca Furlanija, predstavnika kompanije, koja je svjetski lider u proizvodnji žičara, organizovana je posjeta Palama, gdje je u okviru skijaškog centra montirana upravo Leitnerova žičara.

Studente je srdačno primio gospodin Veljko Golijanin, vlasnik i idejni tvorac "Ravne planine" i upriličio detaljno i stručno vođenje kroz kompleks, gdje su studenti imali priliku da se upoznaju sa tehnologijom žičare, uslovima gradnje, načinom rada u toku ljetne i zimske sezone, kao i opštim karakterstikama ovog savremenog turističkog centra. Ova posjeta je od neprocjenjive važnosti za nastavak rada na projektu, s obzirom da su studenti imali priliku da na licu mjesta diskutuju, uče iz iskustva "Ravne planine," ali i da čuju komentare na svoje ideje i planove za projekat u Banjoj Luci. Posjeta je i medijski ispraćena, a priloge su emitovali OSM i ATV.

Ovim putem se zahvaljujemo Ski-centru "Ravna planina" i gosp. Golijaninu na dobrodošlici, stručnom vođenju i prenesenim iskustvima, kao i kompaniji Leitner  i gosp. Francu Furlaniju na organizaciji putovanja.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7862/%C5%BDi%C4%8Dara_Sarajevo__6_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7862/%C5%BDi%C4%8Dara_Sarajevo__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7862/%C5%BDi%C4%8Dara_Sarajevo__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7862/%C5%BDi%C4%8Dara_Sarajevo__3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7862/%C5%BDi%C4%8Dara_Sarajevo__4_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7862/%C5%BDi%C4%8Dara_Sarajevo__5_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7862/%C5%BDi%C4%8Dara_Sarajevo__7_.jpg