Navigacija

Realizacija projekta „Coca-Cola podrška mladima u BiH

Aktuelnosti

„Coca-Cola HBC B-H Sarajevo“ od 2017. godine realizuje jedinstveni program podrške osnaživanju mladih pod nazivom „Coca-Cola podrška mladima u BiH“, koji je u dvije godine obuhvatio više od 700 mladih od 18 do 30 godina, najvećim dijelom učesnika banjalučke i sarajevske regije.

 

„Coca-Cola“ podrška mladima osmišljena je tako da prepoznaje, razvija, osnažuje i motiviše učesnike, čineći ih konkurentnijim na tržištu rada u sredinama u kojima za ovu vrstu edukacije ima najviše interesa. Pored sticanja vještina samorazvoja i samoprocjene, svi polaznici programa imaće priliku da uče o organizaciji vremena, upravljanju projektima, komunikaciji, pregovaranju, upravljanju vremenom, prodajnim vještinama, poslovnom planiranju te finansijskoj pismenosti.

 

Ohrabreni dosadašnjim iskustvima i prepoznajući nedostatak praktičnih znanja kod pomenute kategorije stanovništva, „Coca-Cola HBC B-H Sarajevo“ i ove godine nastavlja sa realizacijom projekta „Coca-Cola podrška mladima u BiH“, kojim će biti obuhvaćeno više od 1.000 mladih u Banjoj Luci, Bijeljini, Brčkom, Doboju, Prijedoru, Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli, Čapljini i drugim gradovima.

 

Prvi dio godine uključuje četiri grada iz Republike Srpske pa će tako radionice u Banjoj Luci biti održane 1-2. aprila, u Doboju 21-22. maja, u Palama i Istočnom Sarajevu 3-4. juna i 11-12. juna u Prijedoru.

 

Prva po redu radionica u Banjoj Luci biće održana u Socijalno-edukativnom centru (Mladena Stojanovića 6), a predavači će biti Bojana Blažević i Nikola Kužet (agenda u prilogu mejla).

 

Program „Coca-Cola podrška mladima u BiH“ podržalo je i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, a više informacija o samom projektu može se naći na http://bit.ly/2FjIYZJ