Navigacija

Predstavljanje knjige “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” – Ana Nikezić i uvod u temu "O stanovanju" (Re:Housing) Dana arhitekture Banja Luka 2019

KnjigeAktuelnostiArhitektura

Pozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju knjige Ane Nikezić: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” kao uvod u temu Dana arhitekture Banja Luka 2019 - O stanovanju (Re:housing), koja će se održati u utorak, 12. marta 2019. u 19:00 časova u Kulturnom centru Banski dvor (Crveni salon) u Banjoj Luci u organizaciji Istraživačkog centra za prostor (ICP) i Arhitektonsko-građevinsko-geodestkog fakulteta, Univerziteta u Banjoj Luci (AGGF).

 

Na predstavljanju će govoriti autor, prof. dr Ana Nikezić, dipl.inž.arh. (Arhitektonski fakultet u Beogradu), recenzent, prof. dr Zoran Lazović, dipl.inž.arh. (Arhitektonski fakultet u Beogradu), moderator, doc. dr Diana Stupar, dipl.inž.arh. (AGGF) i član uredništva Dana arhitekture Banja Luka 2019, dr Igor Kuvač, dipl.inž.arh. (ICP).

 

O knjizi:

 

Knjiga je nastala iz namjere da se doktorska disertacija pod nazivom “Transformacija koncepta porodične kuće u uslovima regeneracije gradskog centra” (Nikezić, 2006) prilagodi široj čitalačkoj publici, i da se namijeni, kako studentima arhitekture i srodnih disciplina, tako i svima onima koji žele da steknu uvid u način na koji arhitektura gradi život. Posebno je namijenjena onima koji vjeruju u neraskidivu vezu između arhitekture i kulture.

 

Posmatranje savremenog života u gradu iz perspektive arhitekture usmjerilo je tok knjige ka ispitivanju povezanosti čovjeka i grada kroz prizmu kulture svakodnevog. Ovaj odnos se posmatra kroz porodičnu urbanu kuću, kao fenomen koji predstavlja jedan od osnovnih elemenata strukture grada i istovremeno sveukupni izraz stila života njenih korisnika…

 

Posebnu stranicu o ovoj publikaciji možete pogledati ovde:

 

Publikacija: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” – Ana Nikezić

 

Dobrodošli!

Foto: PUBLIKACIJA: “FORMATI ZA URBANI ŽIVOT: PORODIČNA KUĆA U SAVREMENOM GRADU” – ANA NIKEZIĆ | FOTO: M.BULATOVIĆ