Navigacija

Međunarodno studentsko takmičenje - DOCEXDOCE

Međunarodna saradnjaAktuelnostiArhitekturaNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGFRadionice i izložbe

DOCEXDOCE je međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz čitave Evrope. Takmičenje se održava treću godinu za redom, a ovaj put stiže i u Banju Luku. 

Pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. 

DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu radionicu u trajanju od 12 sati, u okviru čega studenti (koji su podijeljeni u grupe od 2 do 4 člana) treba da daju odgovor na zadatu temu. Tema radionice ostaje tajna do samog početka takmičenja, koje će biti održano 06.03.2019.na  Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu (K-2) , Univerzitetski grad / Kampus , Bulevar vojvode Petra Bojovića bb 

Istovremeno, radionica se održava na skoro svim Evropskim univerzitetima. Kolaboracija između fakulteta se dešava online putem. Svi radovi se na kraju radionice šalju u digitalnoj formi, nakon čega međunarodni žiri ocjenjuje radove. 

Cilj ovog takmičenja je povezivanje studenata na evropskom nivou u svrhu posmatranja savremenih urbanih problema. 
Timski rad pod ovakvim uslovima takmičenjima predstavlja veoma dobar trening za budućnost karijere svakog pojedinca. Snalažljivost, „pametna“ komunikacija, donošenje odluka u veoma kratkom vremenskom roku i zajednički cilj su ono što čini ovu radionicu uzbudljivom.

Radna atmosfera u trajanju od 12 časova predstavlja veliki izazov za svakog studenta da ispita ali i unaprijedi svoje vještine. 

Nagradni fond podrazumijeva tri novčane nagrade (1. 2. i 3. mjesto), osam specijalnih nagrada, a sve one uključuju certifikate, paket BIM online kurseva i časopise za arhitekturu.

Registracije su otvorene od 11.02. do 03.03. a registrovati se možete putem linka

http://www.docexdoce.com

Više informacija o takmičenju (prethodna izdanja, teme i nagrađene radove) možete pronaći na linkovima: 

http://www.docexdoce.com
fb: https://www.facebook.com/docexdoce/
ig: https://www.instagram.com/docexdoce

Informacije o mjestu održavanja radionice u Banjoj Luci možete pronaći na linku:

https://www.facebook.com/events/2026365560997559/permalink/2026365564330892/?notif_t=feedback_reaction_generic&notif_id=1549903062050418

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7550/03_Horizontal_FB_Final.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7550/K2.jpg