Navigacija

Studenti AGGF-a prisustvovali prijemu u Narodnoj skupštini Republike Srpske

AktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta prisustvovali su prijemu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je povodom novogodišnjih praznika upriličio potpredsjednik Skupštine, gospodin Milan Petković.

Studenti sa najvišim prosjekom ocjena sa svakog studijskog programa, Jelena Suvara (3. godina, prosjek 9,75, SP Arhitektura), Strahinja Rašović (4. godina, prosjek 9,32, SP Geodezija), Vladimir Smiljanić (2. godina, prosjek 9,73, SP Građevinarstvo), te stipendisti fonda „dr Milan Jelić“ Dajana Papaz i Zoran Kokeza, oboje studenti 2. ciklusa studija na AGGF-u su prijemu prisustvovali u društvu oko 150 najboljih đaka i studenata banjalučke regije, a u pratnji doc. dr Miroslava Malinovića.

Potpredsjednik Petković je naglasio značaj ulaganja u obrazovanje i vrijednost potencijala koji mladi imaju. „Republika Srpska treba da bude ponosna na ove mlade ljude, ali mora i da bude odgovorna, da im pruži priliku i da im obezbijedi uslove kako bi ostali u njoj i doveli do napretka društva u cjelini. Ukoliko naši mladi odlaze na školovanje i studiranje u inostranstvo, to nije problem. Nije problem ni stručno usavršavanje u inostranstvu, pa čak ni privremeni rad, ali je problem i nenadoknadiv gubitak ako bilo ko od tih mladih genijalaca ode i više se nikada ne vrati, a otišao je jer mu Republika nije na vrijeme pružila ruku, tj. nije dala priliku. Moramo se izboriti za Republiku Srpsku kao mjesto u kome vrijedi živjeti i stvarati, i gdje je sigurnost zagarantovana. Tek tada možemo govoriti o potpunom uspjehu,“ naglasio je Petković.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7274/Narodna_skupstina_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7274/Narodna_skupstina_2.jpg