Navigacija

Sedmica u znaku Univerziteta u Banjoj Luci

UNIBLOglasna pločaAktuelnostiNovosti i obavještenjaSavez Studenata AGGF

Sljedeću sedmicu obilježiće brojne manifestacije, koje će se održati povodom 43 godine uspješnog rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

- Obilježavanje počinje 6. novembra 2018. godine u 10 časova, kada će na platou između Pravnog i Mašinskog fakulteta biti održan pomen i položeni vijenci poginulim studentima i radnicima Univerziteta u Banjoj Luci. 

Inače, na Spomen ploči koja se nalazi između Pravnog i Mašinskog fakulteta ispisana su imena 87 studenata i radnika Univerzitet koji su stradali u proteklom radu.

- Dan kasnije, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, u 12 časova biće održana Svečana akademija povodom 43 godine Univerziteta. 
Tim povodom u Narodnom pozorištu, okupićeće se rektori i prorektori univerziteta iz Republike Srpske,Federacije BiH, Srbije, Makedonije,Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja. 

Među najavljenim gostima su i visoke zvanice iz svijeta politike, kulture i javnog života Republike Srpske.

- Univerzitet je u kalednar aktivnosti povodom obilježavanja 43 godine uspješnog rada, uvrstio i promociju doktora nauka. Naime, 8. novembra 2018. u prostorijama Rektorata, prof. dr Radoslav Gajanin, rektor UNIBL, promovisaće 31 doktora nauka koji su u proteklih godina na našem univerzitetu odbranili svoje doktorske disertacije i stekli zvanje doktora nauka.

- Mala konferencija nagrađenih autora radova i učesnika u projektima, zakazana je za 9. novembar, sa početkom u 11 časova u prostorijama Rektorata.

Naime, Komisija za priznanja i nagrade Univerziteta u Banjoj Luci odlučila je da 33 nastavnika i saradnika Univerziteta u Banjoj Luci dobije novčanu nagradu za ostvarene međunarodne rezultate u naučnoistraživačkom radu, kao i devetoro nastavnika i saradnika za učešće u međunarodnim projektima.

Cilj i smisao konferencije jeste da i prodekani za naučno-straživački rad i naročito, mlade koleginice i kolege, koji tek počinju svoj angažman na Univerzitetu, vide da je moguće ostvariti izuzetne naučne rezultate.

Kompletan plan manifestacija povodom 43 godine rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci, nalazi se na ovom linku