Navigacija

Raspisani konkursi za dodjelu stipendija iz Fonda "Dr Milan Jelić"

Oglasna pločaAktuelnostiSavez Studenata AGGFStipendije

Ministarstvo nauke i tehnologije, Fond „Dr Milan Jelić" rapisalo je konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog i konkurs za dodjelu stipendija studentima  drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u akademskoj  2018/2019. godini.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini u akademskoj 2018/2019. godini dodijeliće se ukupno 75 stipendija i to: 16 stipendija studentima tehničkih nauka, 14 stipendija studentima prirodnih nauka, 12 stipendija studentima medicinskih i zdravstvenih nauka, 12 stipendija studentima poljoprivrednih nauka, 10 stipendija studentima društvenih nauka, šest stipendija studentima humanističkih nauka i pet stipendija studentima umjetnosti.

Što se tiče konkursa za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa, Ministarstvo nauke i tehnologije, Fond „Dr Milan Jelić" dodijeliće 12 stipendija studentima drugog ciklusa u iznosu od po pet hiljada KM i sedam stipendija studentima trećeg ciklusa studija u iznosu od po 10 hiljada maraka.

Ukupan fond za dodjelu stipednija studentima sva tri ciklusa iznosi 750.000 KM.

Tekst konkursa za stipendije prvog ciklusa studija nalazi se ovdje.

Tekst konkursa za stipendije drugog i trećeg ciklusa studija nalazi se ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7103/fond-dr-milan-jelic.png