Navigacija

Donacija priručnika za eurokodove biblioteci AGGF-a

Oglasna pločaAktuelnostiSavez Studenata AGGF

Priručnik za eurokodove daje kratak uvid u svijet evropskog sistema tehničkih standarda koji se bave projektovanjem i procjenom građevinskih konstrukcija i koristi svima onima koji žele upotrebljavati eurokodove, kao i onima koji su uključeni u projektovanje i procjene građevinskih konstrukcija. 

Svrha Priručnika za eurokodove jeste predstavljanje javnosti principa i procedura seta evropskih tehničkih standarda, koji osiguravaju jedinstveni sistem tehničkih pravila za projektovanje zgrada i inženjerskih konstrukcija uključujući sve osnovne građevinske materijale i objedinjavanje metodologija projektovanja u zajedničkim područjima različitih tipova konstrukcija. 

Priručnik za eurokodove pripremila je grupa stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, članova tehničkih komiteta za eurokodove, a u okviru projekta „Podrška Institutu za standardizaciju Bosne i Hercegovine u području primjene eurokodova”, koji je realizovan uz finansijsku podršku Češke razvojne agencije (ČRA) i Češkog ureda za standarde, mjeriteljstvo i ispitivanje (ÚNMZ). 

Donacija je izvršena radi promocije standardizacije u nastavnim programima.

Direktor instituta za standardizaciju BiH je sa predstavnicima rukovodstva AGGF-a usaglasio naredne korake zajedničkog djelovanja na području primjene evrokodova u građevinarstvu. Uspostavljen je i dogovor o potpisivanju deklaracije o zajedničkim nastupima i saradnji, što je najavljeno kroz program aktivnosti obilježavanja 22. godišnjice Fakulteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7167/Eurokodovi__3_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7167/Eurokodovi__4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7167/Eurokodovi__5_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7167/Eurokodovi__7_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7167/Eurokodovi__1_.jpg