Navigacija

AP1213 PODSJETNIK 4. nedjelja

Oglasna pločaArhitekturaArhitektonsko projektovanje 12 - AP12Arhitektonsko projektovanje 13 - AP13

Šta treba raditi ?!

1.Osvrt na knjigu “ O prostorima lečenja – Centri dnevne nege“ a4 format.

2. Zapažanja- analiza- istraživanje/ urbanistička postavka.

2a/Posjeta lokaciji i analiza konteksta.Na osnovu viđenog i prikupljenog materijala prema sopstvenom afinitetu kadrirati prostorne situacije. Odabrane situacije prikazati kao foto esej /od 3 do 7 fotografija/ sa ključnim riječima /temama.

2b/Izvući pojmove koju treba grafički prikazati i predstaviti kao mentalnu mapu u odnosu na zapažanja. Uočavati i analizirati prostorne situacije koji podstiču prijatnost, ozdravljenje, well-being i aktiviraju rekreaciju.

*kao inspiracija vam može poslužiti

https://drive.google.com/open?id=1Xxw3Cj34PvUhl2ohre9MQEYhObZfzC2S

2v/Analitičko čitanje situacije i prostornih potencijala ukrstiti sa datom temom Centra i sopstvenim tumačenjem krovne teme hibridnost.

*pojam hibridnosti vidi 

https://drive.google.com/open?id=1o_rXnV28v-3TLmfXX9oeFZzMjvNFeqj-

3. Urbanistička postavka

3a/Sinteza prvih promišljanja - „ nabačaj“: urbanističke konceptualne postavke kroz skice, mape i radne makete. 1:1000 i 1:500

3b/programsko prostorna postavka 1:500

3v/uraditi analizu programa, zahtjevane površine i volumeni kroz zoniranje* nipošto ne raditi ovaj korak prije prethodnih, ne projektovati iz „markica“ nego iz konteksta, analiza, osjećaja,...

4. Arhitektonska postavka maketa, osnove, presjeci, skice sa dijagramskom šemom funkcija 1:500

Napomena: KOLOKVIJUM 1_ PREZENTACIJA KONCEPTA je prema rasporedu zakazana za 16.novembar. Svi navedeni koraci  čine obavezne priloge kolokvijuma 1, i predstavljaju konceptualnu osnovu koju treba prikazati i  kroz arhitektonske osnove i presjeke „kuće“ sa okruženjem.