Navigacija

Konkurs za sufinansiranje završnih radova III cilusa studija

UNIBLAktuelnostiSavez Studenata AGGFStipendije

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, 17. novembra 2018. godine, raspisalo je konkurs za sufinansiranje 70 završnih radova u trećem ciklusu visokog obrazovanja, odnosno doktorskih disertacija u 2018. godini, vrijedan 175.000 KM.

U skladu sa usvojenim programom rada, Ministarstvo će sufinansirati 11 doktorskih disertacija iz prirodnih nauka, 15 disertacija iz oblasti inženjerstva i tehnologije, 12 doktorskih disertacija iz medicinskih i zdravstvenih nauka, 12 doktorskih disertacija iz poljoprivrednih nauka, 9 doktorskih disertacija iz društvenih nauka, 8 doktorskih disertacija iz humanističkih nauka i 3 doktorske disertacije iz oblasti umjetnosti.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati (doktorandi) koji imaju državljanstvo BiH i stalno mjesto prebivališta na teritoriji Republike Srpske. Kandidati koji su na dan objavljivanja konkursa stariji od 40 godina života neće biti uzeti u obzir prilikom bodovanja.

Pravo na sufinansiranje izrade i odbrane doktorske disertacije imaju kandidati koji studiraju po Bolonjskom sistemu, kao i kandidati koji doktorsku disertaciju prijavljuju po starom sistemu.

Konkurs je otvoren do 23. novembra 2018. godine.

Prijavni obrazac kandidati mogu da preuzmu na interenet stranici Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, gdje se nalazi i više informacija o samom konkursu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7002/large_Logo_mnt_194612821.jpg